Ραφήνα Πικέρμι, Περιφέρεια, Ελλάδα, Κόσμος, Αθλητικά, Πολιτισμός, Αγορά, Αγγελίες, Web TV

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2016

Mεγάλη και τιμητική η διάκριση για το 2ο "ΑΕΙΦΟΡΟ" Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας! (φωτογραφίες)

Πιστοποιήθηκε - απόψε το απόγευμα - με το «Σήμα Αειφόρου Σχολείου» το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας.
Το "αειφόρο σχολείο" είναι κατ' ουσία ένα εγκεκριμένο πρόγραμμα απο το Υπουργείο  Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων (  193616/Δ2/30-11-2015),  υλοποιήθηκε από την ΜΚΟ Αειφόρουμ σε συνεργασία με την Έδρα UNESCO ΤΠΕ στην Εκπαίδευση για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη,  της οποίας προΐσταται ο Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Βασίλειος Μακράκης , ενώ επίσης τελεί υπό την αιγίδα και συνεργασία της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Την σημερινή απονομή του τιμητικού τίτλου και της σημαίας του αειφόρου σχολείου έκανε  η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κ. Μαρία-Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου – Τζιτζικώστα.

Να σημειώσουμε ότι κατ' επανάληψη τονίσθηκε απο τον Διευθυντή του σχολείο Αυγερινό Γεωργόπουλο, ότι εταίροι στο πρόγραμμα ήταν ο Δήμος Ραφήνας-Πικερμίου, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, η Σχολική Επιτροπή, ΜΚΟ, Επιστημονικοί φορείς και η τοπική κοινωνία.
Επίσης για την επιτυχή έκβαση του όλης προσπάθειας το σχολείο συνεργάστηκε με τους : Σύλλογο Εκπαιδευτικών "Α. Δελμούζος", Σύλλογος "Αμυμώνη", ΣΕΟ Rαφήνας, Μεσόγειος SOS, Κέντρο Υγείας Ραφήνας-Πικερμίου, Action Aid, Πανεπιστήμιο Λορένης, Aeiforum, Ορχήστρα των χωμάτων

Πριν από την απονομή προηγήθηκε αγιασμός από τον πατέρα Νικόλαο του Ι.Ν Αναλήψεως Διασταύρωσης Ραφήνας και τα εγκαίνια των δύο νέων αιθουσών διδασκαλίας, που τοποθετήθηκαν από τη Δημοτική Αρχή του Βασίλη Πιστικίδη .

Στη σημερινή μεγάλη "τιμή" που απονεμήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ραφήνας, εκτός απο την πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής της UNESCO Mαρίας-Αικατερίνης Παπαχριστοπούλου-Τζιτζικώστα και εκπροσώπους του Υπουργείου παραβρέθηκαν : ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης, οι Βουλευτές της περιφέρειας Γιώργος Βλάχος και Γεώργιος Κατσίκης, ο π. Βουλευτής Νίκος Καντερές, ο Διοικητής του Αστ. Τμήματος Ραφήνας Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μισοκοίλης, οι Αντιδήμαρχοι Δήμητρα Τσεβά Ευάγγελος Μπουρνούς Αντώνης Παλπατζής Παναγιώτης Καλφαντής Γεώργιος Κοκκόλης, οι Δημ. Σύμβουλοι Χρύσα Βλαχάκη Κωνσταντίνος Παροικάκης Χαράλαμπος Ζαφειρόπουλος και Δαμιανός Φαφούτης, ο τοπικός Σύμβουλος Άγγελος Χοβαρδάς, ο Γραμματέας του Δήμου Κων. Φούκας, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Γιώργος Δουβίτσας, η Αγνή Γκαντώνα Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο 2ο Δημ. Σχολείο, ο Πρόεδρος του Συλλόγου της Ενότητας ΓιάννηςΞουρίκης, η Ιφιγένεια Βαρδοπούλου απο το "Μελτέμι", η Πόλυ Λαζαρίδου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού , αρκετά παιδιά και μερικοί γονείς.

Θα ακολουθήσει αναλυτικό ρεπορτάζ με την ομιλία του Δημάρχου και αποσπάσματα από όλα όσα αναφέρθηκαν από τους υπόλοιπους ομιλητές.

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες απο τη σημερινή εκδήλωση ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο κάθε σχολιαστής φέρει και την ευθύνη του σχολίου που γράφει και αντιμετωπίζει τις οποιεσδήποτε συνέπειες εφόσον αυτό είναι υβριστικό η συκοφαντικό ή ελεγχόμενο από την υφιστάμενη νομοθεσία. Ουδεμία ευθύνη φέρουμε , εφόσον οποιοσδήποτε θεωρεί ότι σχόλιο που αναρτήθηκε τον προσβάλλει , τον συκοφαντεί κλπ. δεν επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας στη διεύθυνση pikermirafinanews@gmail.com