Ραφήνα Πικέρμι, Περιφέρεια, Ελλάδα, Κόσμος, Αθλητικά, Πολιτισμός, Αγορά, Αγγελίες, Web TV

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016

Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα TANG SOO DO στη Ραφήνα (video και φωτογραφίες)


Το TANG SOO DO δεν είναι απλά ένα άθλημα,αλλά μια αρχαία πολεμική τέχνη τής οποίας τα ίχνη οδηγούν 2000 χρόνια πίσω, στη χερσόνησο της Κορέας.
Στη μετάφραση της παραδοσιακής Κορεάτικης τέχνης TANG SOO DO, η λέξη ”Tang” παραπέμπει στη ΔυναστείαTang (617 - 907 μ.Χ) της Κίνας, “Soo” είναι το χέρι, αλλά αναφέρεται και στη γροθιά, την παλάμη, το χτύπημα ή άμυνα και “Do”, ο δρόμος της ζωής ή της τέχνης.
Στο τέλος της δεκαετίας του 60, κάποιος Αμερικανός αξιωματικός της Αμερικάνικης βάσης του Ελληνικού, ερχόμενος με μετάθεση από την Κορέα έφερε μαζί του στην Ελλάδα και το TANG SOO DO.

Πέρασαν πολλά χρόνια, από τότε. Σύλλογοι που καλλιεργούν το TANG SOO DO ιδρύθηκαν. Εκπαιδευτές από τη Κορέα ήρθαν στην Ελλάδα και δίδαξαν τα μυστικά του αθλήματος .... και η Ραφήνα το 2016 είναι η πόλη που ανέλαβε να φιλοξενήσει τους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες TANG SOO DO EURO 2016.


O Πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Γιώργος Δουβίτσας και ο Διευθυντής του Δημοτικού Οργανισμού Βασίλης Σπαντούρος υπο την αιγίδα του Δημάρχου Ραφήνας – Πικερμίου Βασίλη Πιστικίδη, ήλθαν σε επαφή με την Ελληνική Ομοσπονδία (International) TANG SOO DO, εκπρόσωπος της οποίας ήλθε στη Ραφήνα, είδε τις εγκαταστάσεις του Κλειστού Γυμναστηρίου και αποφασίστηκε να φιλοξενηθεί στο πόλη μας το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Mε την παρουσία των Theo P. Salm 9Dan Μaster Βelt και Ashok Kumar 8Dan Master Belt , Προέδρου και Αντιπροέδρου αντίστοιχα από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και από ελληνικής πλευράς τον Κων/νο Χαμηλοθώρη 5Dan Master Belt , η Ραφήνα φιλοξένησε μια διοργάνωση που χαρακτηρίστηκε από όλους τους συμμετέχοντες ως fantastic tournament.








Στη τελετή έναρξης, παρέλασαν με τις σημαίες τους εκπρόσωποι από την Ολλανδία, Αγγλία, Γερμανία, Σκωτία, Βέλγιο, Κύπρο, Τουρκία, Πολωνία και την οικοδέσποινα Ελλάδα.

Μετά το άκουσμα των εθνικών ύμνων των χωρών, ο Δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλης Πιστικίδης, καλωσόρισε αθλητές και φιλάθλους και στη συνέχεια αναφέρθηκε στη Ραφήνα, που την χαρακτήρισε ως μια πόλη αθλητική όπως οι περισσότερες πόλεις της Ελλάδας.


«...αν γυρίσουμε πίσω 28 αιώνες, ξεκινήσαμε τις Ολυμπιάδες. Είναι χαρά μας να γίνονται αθλητικά τουρνουά στην χώρα. Κηρύσσοντας την έναρξη των αγώνων θυμίζω ότι πάντοτε στην Ελλάδα άλλα και γενικότερα στον αθλητισμό υπάρχει το πνεύμα της αδελφοσύνης και του ευ αγωνίζεσθαι.  Κλείνοντας ευχαριστώ τον πρόεδρο και αντιπρόεδρο και όλους τους δασκάλους που ήρθαν μέχρι τη Ραφήνα για να θαυμάσουμε το άθλημα τους» ανέφερε ο Βασίλης Πιστικίδης και στο τέλος του χαιρετισμού του , χειροκροτήθηκε θερμά από τους φιλάθλους.


Εξίσου όμως θερμά χειροκροτήθηκε και το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου Κρητών Ραφήνας, το οποίο πριν από τις βραβεύσεις και τους αγώνες παρουσίασε ένα σύντομο αλλά εντυπωσιακό πρόγραμμα κρητικών  χορών.

Στη συνέχεια η ομάδα AIKIDO Ραφήνας, με δάσκαλο τον Πέτρο Μουλαγιάννη, έχοντας στη σύνθεσή της και τον Διοικητή  του Τ.Α Ραφήνας Δημήτρη Δελτσίδη παρουσίασε τεχνικές αυτοάμυνας. 

Ακολούθησαν βραβεύσεις Ελλήνων αλλά και άλλων Ευρωπαίων αθλητών που διακρίθηκαν στο άθλημα το TANG SOO DO.

Εντυπωσιακά λακτίσματα, δυναμικά μπλοκαρίσματα, επιθετικές και αμυντικές κινήσεις σε μοναδικούς συνδυασμούς προσέφεραν στη συνέχεια στο κοινό και κατά τη διάρκεια των αγώνων, οι αθλητές της κορεάτικης πολεμικής τέχνης Tang Soo Do.

Αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών και όλων των ζωνών, οι περισσότεροι άριστα εκπαιδευμένοι, εκτός από τους αγώνες – sparring – διαγωνίστηκαν και  στο τεχνικό κομμάτι της κορεάτικης πολεμικής τέχνης-φόρμες-.

Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν εκτός από τις εκπληκτικές τεχνικές ποδιών - χεριών και αυτοάμυνας, την πειθαρχεία, την αυτογνωσία, το αίσθημα ασφάλειας και σιγουριάς που προσφέρει το Tang Soo Do.

Τη τελετή έναρξης των αγώνων τίμησαν με τη παρουσία τους ,εκτός απο τον Δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου Βασίλη Πιστικίδη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Μισοκοίλης , ο Αντιδήμαρχος Αντώνης Παλπατζής, o τοπικός Σύμβουλος Πικερμίου Άγγελος Χουβαρδάς, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΠ Γιώργος Δουβίτσας και ο Διευθυντής του ΔΟΠΑΠ Βασίλης Σπαντούρος.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο κάθε σχολιαστής φέρει και την ευθύνη του σχολίου που γράφει και αντιμετωπίζει τις οποιεσδήποτε συνέπειες εφόσον αυτό είναι υβριστικό η συκοφαντικό ή ελεγχόμενο από την υφιστάμενη νομοθεσία. Ουδεμία ευθύνη φέρουμε , εφόσον οποιοσδήποτε θεωρεί ότι σχόλιο που αναρτήθηκε τον προσβάλλει , τον συκοφαντεί κλπ. δεν επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας στη διεύθυνση pikermirafinanews@gmail.com