Ραφήνα Πικέρμι, Περιφέρεια, Ελλάδα, Κόσμος, Αθλητικά, Πολιτισμός, Αγορά, Αγγελίες, Web TV

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Ραφήνα : Ημέρα σχολικού αθλητισμού....και μια ξεχωριστή εκδήλωση στο Λύκειο Ραφήνας.

Όσοι υπάρχουν δάσκαλοι που δίνουν πραγματικό νόημα στα "μαθήματα" και τις "γιορτές" και δεν τα καταντούν πανηγύρια ή για τα πανηγύρια.

Ημέρα σχολικού αθλητισμού σήμερα , και στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, σε κάθε σχολείο είχαμε αθλητικές δραστηριότητες με σκοπό να παρακινηθούν οι μαθητές να συμμετάσχουν  σε οποιοδήποτε είδος φυσικής δραστηριότητας, με απώτερο στόχο τη βελτίωση της φυσικής κατάστασης, την καλλιέργεια ή και ενίσχυση της ευεξίας.


Στη Ραφήνα, η ημέρα του σχολικού αθλητισμού, τιμήθηκε ουσιαστικά σε δημοτικά, γυμνάσιο και λύκειο με πολλές αθλητικές δραστηριότητες, αλλά στο ΛΥΚΕΙΟ ΡΑΦΗΝΑΣ , συνέβη και κάτι ακόμη πολύ πιο σημαντικό από το να παρακινηθούν τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.


Με πρωτοβουλία της Καθηγήτρια Φιλολόγου Κ. Βαρελά και με τη συμπαράσταση όλων των καθηγητών και της Μ. Αγγελή (Λυκειάρχης Ραφήνας), προσκλήθηκαν και μίλησαν στους μαθητές 


οι παραολυμπιονίκες Δήμητρα Κροκίδα (Σφαιροβολία), Βασίλης Παναγιωτόπουλος (παρά-ταε - κβον - ντο) Χατζηστίλη Αθηνά (προπονητής) και Μαρ. Μερκούρη (Διαιτητής).

Οι προσκεκλημένοι δεν αναφέρθηκαν μόνο στα οφέλη του αθλητισμού που λίγο ή πολύ είναι γνωστά σε όλους, αλλά στη θέληση που πρέπει να υπάρχει σε κάθε άνθρωπο και στη συγκεκριμένη περίπτωση στη θέληση που υπήρχε και υπάρχει στους παραολυμπιονίκες. 


Η Δήμητρα Κοροκίδα, προτού ένας ασυνείδητος οδηγός παραβιάσει το STOP σε μια διασταύρωση και της προκαλέσει σοβαρή κάκωση στον νωτιαίο μυελό ήταν επί χρόνια πρωταθλήτρια στο Ταεκβοντό και 


ο Βασίλης Παναγιώτοπουλος προτού ένα πριόνι του κόψει το δεξί  χέρι κάτω από τον αγκώνα σε ηλικία 13 ετών , διεκδικούσαν  όπως και όλοι μας ισότιμα το δικαίωμά τους στη ζωή.

Μετά τα ατυχήματα τους, η Δήμητρα καθηλωμένη σε ένα αναπηρικό αμαξίδιο και ο Βασίλης χωρίς το δεξί του χέρι, δεν τα παράτησαν. Δεν νοιώθουν ανάπηροι. Αντίθετα και όπως φάνηκε σήμερα, είναι πολύ πιο δυνατοί απο τους περισσότερους απο εμάς.

Τα ατυχήματα τους, ήταν σαν δύο κακές παρενθέσεις στη ζωή τους που έκλεισαν. Έκαναν τα αδύνατα δυνατά. Χαίρονται τη ζωή, τον αθλητισμό και δίνουν μαθήματα δύναμης και θέλησης.

Η Δήμητρα Κροκίδα κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στην Ολυμπιάδα του Ρίο και ο Βασίλης Παναγιωτόπουλος χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του παρά-ταε-κβον-ντο. 

Σήμερα στο αμφιθέατρο του Γυμνασίου Λυκείου Ραφήνας, μίλησαν για τη ζωή τους, για τον αθλητισμό , για τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν και στη συνέχεια απάντησαν σε ερωτήσεις που έγιναν απο τους μαθητές.


Όπως φάνηκε σήμερα, οι παραολυμπιονίκες, παρέδωσαν μαθήματα ζωής στους μαθητές του Λυκείου Ραφήνας  και το κυριότερο , έμπρακτα τους απέδειξαν ότι τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τη ζωή αν έχεις στόχους και θέληση για να τους πετύχεις , με όσες δυσκολίες και  αν βρεθείς αντιμέτωπος.



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο κάθε σχολιαστής φέρει και την ευθύνη του σχολίου που γράφει και αντιμετωπίζει τις οποιεσδήποτε συνέπειες εφόσον αυτό είναι υβριστικό η συκοφαντικό ή ελεγχόμενο από την υφιστάμενη νομοθεσία. Ουδεμία ευθύνη φέρουμε , εφόσον οποιοσδήποτε θεωρεί ότι σχόλιο που αναρτήθηκε τον προσβάλλει , τον συκοφαντεί κλπ. δεν επικοινωνήσει άμεσα μαζί μας στη διεύθυνση pikermirafinanews@gmail.com